Natural Trade, výhradní zástupce a distributor značek přírodních produktů ze stránek Přírodního obchodu, je jedním z partnerů nového vydání BioAbecedáře Hanky Zemanové. Tato kniha je nyní v prodeji a rádi bychom Vás na ni upozornili. Zajímáte-li se o své zdraví a oslovuje-li Vás oblast výživy anebo jednoduše zdravé vaření, tak Vám ji opravdu vřele doporučujeme. Propracovaná, velice obsáhlá a zároveň velmi čtivá kniha, která má co sdělit. Aktualizovaná a zahrnující zároveň praktickou část. Navíc i nádherná na pohled, takže také krásný dárek.
Blíže k této inspirující knize:
BioAbecedář Hanky Zemanové – druhé, aktualizované vydání
Po 7 letech úspěšného prodeje BioAbecedáře Hanky Zemanové (4 dotisky) připravila jeho autorka Hanka Zemanová aktualizované vydání, které nově zohledňuje rozšiřující se sortiment biopotravin i aktuální poznatky z oblasti zdravé výživy.
Co nového kniha přináší?
Sortiment bioproduktů v prodejnách zdravé výživy i supermarketech se stále mění a rozrůstá. Pro běžného zákazníka je náročné se jednoduše zorientovat v tom, jaké základní biopotraviny nakoupit a jak je konkrétně do jídelníčku zařadit.
Z tohoto důvodu Hanka v novém vydání u každé kapitoly doplnila praktické informace, co a jak využívá ona ve své kuchyni, které potraviny jsou nejchutnější a její nejoblíbenější. Jedná se tak o velmi konkrétní a osobní prověřená doporučení.
Systematickou kontrolu všech odborných údajů v knize opět provedla a o nové vědecké poznatky ze světa kvalitní výživy a prevence nemocí doplnila specialistka na zdravotní prevenci a výživu PharmDr. Margit Slimáková.
Hanka přináší odpovědi na často diskutované otázky:
- Je med opravdu lékem? Proč z trhu zmizely české biomedy a jak vybrat kvalitní med
(Odpověď najdete v kompletně přepracované kapitole o medu.)
- Proč se agáve sirup už nepovažuje za zdravé sladidlo? (Nové poznatky z výzkumů a jak s nimi v praxi naložit.)
- Proč je lepší máslo či sádlo než slunečnicový olej?
- Jak se zorientovat v široké nabídce biomouk, kterou si koupit coby začátečník a jak používat bezlepkové novinky, kterými jsou mouka z červené čočky, mouka ze žlutého hrachu nebo třeba cizrnová mouka? (Zcela nově zpracovaná kapitola o moukách)
- Jak využít čirok a čirokovou mouku, které se v poslední době objevily v prodejnách zdravé výživy? (Nově zařazená obilovina, již u nás běžně dostupná, a vše, co o ní potřebujete vědět.)
- Jaká je současná situace na trhu s chlebem, zeleninou, masem, mlékem či s rybami, jak si umět vybrat tu nejlepší kvalitu a na co si dát pozor na farmářských trzích?
a mnoho dalšího…
Anotace:
BioAbecedář Hanky Zemanové je přehledný a kompletní průvodce světem zdravých potravin, nazývaný „biobible“ (knihu tvoří obsáhlé 4 části s celkovým počtem 432 stran). Kniha Vás naučí zdravé potraviny rozpoznat a hlavně je skutečně denně vařit.
Obsahuje nejen informace, ale přes 50 oblíbených receptů z opomíjených surovin, nabízí srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ajurvédy i makrobiotiky, vždy v souladu se zdravým selským rozumem.
Knihu tvoří čtyři části:
- Praktický průvodce nakupováním obsahuje obecná pravidla, jak rozpoznat kvalitní potraviny, a odpovědi na důležitá témata, která souvisí s jejich výběrem i používáním.
Kniha nabízí čtivé informace ke všem skupinám potravin:
Obiloviny a mouky, Chléb a pečivo, Mléko a mléčné výrobky, Maso, Uzeniny, Ryby, Vejce, Luštěniny, Tuky a oleje, Semínka a ořechy, Zelenina a ovoce, Sladidla a sladkosti.
Dozvíte se praktické informace a můžete se tak zorientovat v tom, proč je například mléko pro někoho lékem a pro jiného jedem, jaké mléko je nejlepší a proč je průmyslově zpracovávané a dochucované mléko hůře stravitelné. Podobně se dozvíte, kterým rybám se vyhýbat a jak a kde hledat kvalitní rybí maso atd.
- Encyklopedická část obsahuje přehled vybraných biopotravin.
Setkali jste se s méně známou potravinou (např. špaldou, jáhlami, konopným semínkem, quinoou, cizrnou, obilnými sirupy) a nevíte, co s ní?
V Hančině encyklopedii najdete praktické vysvětlení jejich nutričních a zdravotních přínosů, doporučení, pro koho jsou obzvlášť vhodné a kdo by je případně měl jíst s mírou. V neposlední řadě se je naučíte využívat při vaření. K tomu pomáhá i široká škála autorčiných tipů a osvědčených postupů. Součástí jsou i konkrétní tipy na určité výrobky a možnosti, kde je nakoupit a jak s nimi vařit.
V Hančině encyklopedii najdete praktické vysvětlení jejich nutričních a zdravotních přínosů, doporučení, pro koho jsou obzvlášť vhodné a kdo by je případně měl jíst s mírou. V neposlední řadě se je naučíte využívat při vaření. K tomu pomáhá i široká škála autorčiných tipů a osvědčených postupů. Součástí jsou i konkrétní tipy na určité výrobky a možnosti, kde je nakoupit a jak s nimi vařit.
- Praktická receptová část obsahuje přes 50 skvělých receptů, které patří i mezi nejoblíbenější u Hanky doma. Polévky, hlavní jídla, pomazánky, saláty, dezerty i výživné nápoje – všechny vynikající, dostupné a prověřené, s využitím nejrůznějších surovin, včetně těch opomíjených. Jsou zahrnuty také varianty veganské či bezlepkové.
- Závěrem knihy je samostatná informační příloha, obsahující užitečný přehled, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod., související s biopotravinami a s ekologičtějším a zdravějším způsobem života..
K dostání u všech dobrých knihkupců, v prodejnách zdravé výživy a v bioprodejnách, a také a na www.smartpress.cz.
ISBN: 978-80-88244-00-4 Formát: 210 x 220 mm Vazba: pevná vazba, celobarevné fotografie Počet stran: 432 Cena: 699 Kč