PF 2019 a moudré inspirace :-)

Milí zákazníci,

vstoupili jsme do nového roku. Přejeme Vám, ať je pro Vás rok 2019 radostný a úspěšný!

Pro mnohé představuje nový rok i určitý nový začátek, kdy více než kdykoliv jindy, na sobě chceme dělat změny k lepšímu. Třeba nám jen letmo proběhne hlavou, že bychom rádi dělali něco jinak nebo začali dělat něco, co jsme dosud nedělali, či naopak. Všichni víme, že to není zdaleka snadné. Je třeba překonávat překážky, mít nebo vytvářet si pevnou vůli. Zároveň i zdánlivě nemožné se dokáže dařit, když se skutečně rozhodneme, když máme správný motiv... Oporou nám mohou být vzory, ať už z našeho každodenního života (mimochodem, stojí za to všímat si různých aspektů lidí v našem okolí), tak mimořádné osobnosti lidské historie.

V našem sortimentu máme přírodní produkty z Indie (přírodní kosmetiku Khadi a vonné tyčinky Natural Incense Company). Chceme s Vámi u příležitosti nového roku posdílet i několik vnitřních inspirací z Indie.

A to, skrze citáty Mahátma Gándhího. Profesí právníka, politickou osobnost a vůdce hnutí za nezávislost Indie, ale zejména mimořádného člověka, svým charakterem a činy. Každého oslovuje něco jiného a tak jich zde najdete hned několik, třeba Vám některý z nich přijde vhod... :-)

 

Síla nepramení z tělesné zdatnosti. Vyplývá z nezkrotné vůle. 

Radost, kterou způsobíme druhému má podivuhodnou vlastnost: odrazem se neoslabuje, ale vrací se k nám košatější a zářivější.

Když se vytratila veškerá naděje, když nikdo nepřichází na pomoc a krásy života vyprchaly, zjišťuji, že pomoc přece přichází, i když nevím jak a odkud.

Člověk je proto člověkem, že je schopen sebeovládání.

Učiteli zbabělci se nikdy nepodaří učinit z hochů hrdiny a kdo se neumí ovládat, nemůže je naučit cenné sebeovládání.

Důležitý je čin, a ne výsledek, který přináší. Musíte se pustit do správné věci. Možná je nad vaše síly, možná nad vaše schopnosti, možná vaše úsilí nikam nepovede. To ale neznamená, že nemáte pokračovat. Možná se nikdy nedozvíte výsledek činu. Pokud však nic nebudete dělat, nedosáhnete ani žádný výsledek.

Člověk často dělá plány, jen aby mu je Bůh zvrátil. Ale kde je konečným cílem hledání Pravdy, nechť jakkoli jsou zkříženy lidské plány, výsledek není nikdy škodlivý a je často lepší než jsme čekali. 

Ze zkušenosti vím, že pohroma přivede člověku do cesty lidi a okolnosti, které mu pomohou s ní bojovat, jestliže je jeho srdce čisté.

Nemám ani nejmenší pochybnost o tom, že každý muž či žena dosáhne to co já, když vynaloží stejné úsilí a bude kultivovat stejnou naději a víru. 

 Žij, jako bys měl zítra zemřít. Uč se, jako bys měl navždy žít.

 

 

Kniha GándhíP.S. Chuť posdílet s Vámi Gándhího inspirace mi dal i Gándhího vlastní životopis, který jsem v loňském roce četla. Jméno Mahátma Gándhí slyšel snad každý. Totéž však neplatí o jeho osobnosti jako takové. Těžko ji shrnout do pár slov. Zaznět musí opravdovost, úsilí o pravdivý a smysluplný život, aktivní konání a ochota obětovat něco ze sebe má-li se dosáhnout cíle, spravedlnost a pevné stání za hodnotami tak jak je on sám vnímal. Pokora, ale také sebeúcta a odvaha. Introspekce ve smyslu aktivního upřímného pohlížení sama na sebe, jakož i úsilí o poznání pravdy a optimální cesty skrze vlastní zkušenost a úsudek. 

Hana Beznosková, jednatel Natural Trade CZ s.r.o.